GTG Gent
YouTubeFacebookRSS
Onze Verenigingen
 • Vriendenkring
 • Damesclub Gent
 • Jeugdclub de Joker
 • De Indiaantjes
 • Gentse Gebarenkring
 • GTG-Gent 55+
 • Cultuur & Vorming
 • De Stevige Stappers
 • Spellenclub Doof & Spel
 • Creatieve Hobby
 • Toneel BDT
 • KSVS Gent 1921 vzw

Nieuws

18/04/2017 - Hear Hear door het Gent Festival van Vlaanderen

 Beste Dovenclub Gent,

Gent Festival van Vlaanderen organiseert dit jaar haar 60e editie van het Festival met adembenemende evenementen op de prachtigste plekken in de Gentse binnenstad. Naast grote happenings als OdeGand en Parklife, nodigt het Gent Festival ook tal van wereldbefaamde orkesten uit tijdens het festival (10 september tot 9 oktober).

Al jaren doet het Gent Festival er alles aan om iedereen te kunnen laten meegenieten van haar festiviteiten. Toegankelijkheid wordt hoog in het vaandel gedragen en in dat opzicht werden reeds verschillende projecten in het leven geroepen om op een structurele manier onze evenementen en concerten toegankelijk te maken voor diverse doelgroepen. Tijdens de We Share Music-week organiseren we concerten in ziekenhuizen en woonzorgcentra, via Blind Date begeleiden we personen met een visuele beperking van hen thuis tot de concertzaal en terug en dankzij de Uitpas bieden we goedkopere tickets aan voor personen die het minder breed hebben.

Deze editie van het Gent Festival willen we ook inzetten op personen met een auditieve beperking, onder de noemer ‘Hear Hear’. We starten dit jaar namelijk met het aanbieden van een ringleidingsysteem bij drie verschillende concerten. Via hun hoortoestel kunnen mensen met een auditieve beperking zo optimaal en zonder storend omgevingsgeluid van een concert genieten.

Op volgende concerten zal er ringleiding voorzien worden:

Maandag 18 september 2017 om 20u30

Feestelijk Openingsconcert met Anneleen Lenaerts en Ensemble Resonanz

Sint-Baafskathedraal

Een van de meest talentvolle harpisten van haar generatie. Zo lauwert de internationale muziekwereld de dertigjarige Anneleen Lenaerts. Speciaal voor Gent Festival van Vlaanderen schreef de Finse componist Kalevi Aho een nieuwe compositie voor zijn Belgische muze.

Dinsdag 19 september 2017 om 20u30

The Chineke! Orchestra

Sint-Baafskathedraal

De Britse muzikante Chi-chi Nwanoku is een vrouw met een missie. Met haar in 2015 opgerichte Chineke! Orchestra wil ze de wereld van de klassieke muziek fundamenteel veranderen. Door, om het eenvoudig te stellen, meer kleur op het podium te brengen. En daardoor die musici die we vandaag niet of nauwelijks zien optreden - op een paar uitzonderingen na - meer ervaring en zelfvertrouwen geven. “Er is op dat vlak nog zoveel werk aan de winkel,” stelt Chi-chi.

Maandag 2 oktober 2017 om 20u30

Beethovens Vijfde door London Chamber Orchestra & Vladimir Ashkenazy

Muziekcentrum De Bijloke

Ook vandaag de dag blijft een politieke lezing van Beethovens vijfde symfonie resoneren. In een woelig politiek klimaat spoort Beethovens vijfde aan om positief, optimistisch en vooral strijdlustig te blijven. ‘Na regen komt zonneschijn’ lijkt wel het officieuze motto van deze symfonie. In een economie waarin financiële steun schaars is en bijna alles in geldwaarde wordt uitgedrukt, werpen kunst en cultuur zich eens te meer op als een krachtig wapen in de strijd tegen vervlakking. Net zoals Beethovens vijfde, is ook de cultuursector nog lang niet uitgesproken en blijft zij intrigeren. Een verhaal van doorzetten en volhouden, en van glorieuze triomf. De aanhouder wint...

We stellen uw organisatie vriendelijk de vraag of jullie geïnteresseerd zouden zijn om deze informatie met jullie leden te delen. Indien dit het geval is, zal onze verantwoordelijke voor de ticketing contact met jullie opnemen om de verdere praktische informatie mee te delen.

Voor onze werking is het handig dat we één contactpersoon hebben binnen jullie organisatie. Zou u mij het emailadres en telefoonnummer van de persoon in kwestie kunnen doorgeven?

Met vriendelijke groet,
Casper Rommens

Terug naar overzicht